De tijd dat je tuin alleen maar een stukje gazon is, ligt al lang achter ons. Je tuin wordt steeds meer een plek waar je veel tijd in doorbrengt, en waar je echt van wil kunnen genieten. Dat je zo’n 6 maanden per jaar wekelijks je gras moet afrijden, neem je er dan graag bij. Maar met andere pretbedervers maak je liever meteen komaf. Hier lees je hoe je zonder al te veel werk, de mooiste tuin van je straat kunt hebben.

Hoffelijke haag

Het plaatsen van een haag biedt je niets dan voordelen. Niet alleen zorg je zo voor een groene omheining van je tuin, bovendien zorgt het er ook voor dat de inkijk van buren en passanten beperkt wordt. Er is immers niets meer vervelend dan praatgrage buren wanneer je rustig een boek probeert te lezen, of nieuwsgierige passanten wanneer je net je was hebt opgehangen. Vind je het moeilijk om een passende haag voor jouw tuin te kiezen? Met liguster maak je altijd de juiste keuze. Liguster is een opgaande en snelgroeiende haagplant, waardoor het niet lang duurt voor je tuin goed is afgeschermd. Bovendien beschikt deze haag over een sympathieke uitstraling en een prachtige groene of bonte kleur. Je hebt er niet veel snoeiwerk aan, omdat hij zo compact groeit. De liguster is in principe een bladverliezende haagsoort, maar als de winter niet te streng is, behoudt de haag toch zijn blaadjes. Zo heb je ook in de winter de nodige privacy en beschutting.

Weg met onkruid

Een andere stoorzender in jouw tuin, is onkruid. Brandnetels, paardenbloemen en consorten verstoren niet alleen het zicht op jouw mooie tuin, ze zorgen er ook voor dat de planten en het gras dat je wel in je tuin wil hebben staan, minder goed kunnen groeien en bloeien. En dat wil je natuurlijk niet. Bovendien is het wieden van onkruid een lastig en tijdsintensief werk, dat je de tijd ontneemt om gewoon van je tuin te genieten. Je kunt ervoor kiezen om je onkruid met een agressieve onkruidverdelger te lijf te gaan, maar de kans is groot dat je dan ook je gras, planten en de diertjes in je tuin schade gaat toebrengen. Daarom is het beter om onkruid op een natuurlijke manier aan te pakken, bijvoorbeeld door een bodembedekker te gebruiken. Bodembedekkers zijn planten die ervoor zorgen dat onkruid geen plaats krijgt om te groeien. Ze zorgen voor een mooi, groen zicht in je tuin. Er bestaan verschillende soorten bodembedekkers, die elk hun eigen voorkeuren en voordelen hebben. De meeste van deze planten krijgen ook bloemen, waardoor jouw tuin er in een mum van tijd prachtig uit gaat zien. Een ander groot voordeel van bodembedekkers is dat ze weinig onderhoud vragen. Door een minimum aan inspanning krijg je dus een maximum aan tijd om van je mooie tuin te kunnen genieten.